Gå direkt till innehåll
Invigning av Caroli köpcenter 1973, Foto: Ernst Henriksson Källa: Sydsvenskan
Invigning av Caroli köpcenter 1973, Foto: Ernst Henriksson Källa: Sydsvenskan

Pressmeddelande -

Har du minnen från Caroli back in the days?

I år fyller Caroli 50 år! Det vill vi fira tillsammans med er Malmöbor. Ni som har foton i gömmorna eller berättelser att dela från detta ikoniska köpcenter. Kanske har du bott eller jobbat i huset? Kanske var du med på invigningen 1973? Eller följde med dina föräldrar hit som barn? Dela dina kära bilder och berättelser med oss!

‘Mitt Caroli’ – en utställning online och på plats
Vi kommer att göra en nostalgisk resa längs memory lane under hösten. Publicera ett urval av era bilder och berättelser på Facebook och Instagram för att sprida fina minnen. Lite härlig nostalgi. Efter jul planerar vi en utställning på köpcentrat som är tillgänglig för alla besökare.

Så delar du bilder och berättelser
Skicka bilder och minnen via e-post till mittcaroli@caroli.se eller som direktmeddelande (DM) till oss på Instagram eller Facebook. Kanske blir just ditt bidrag publicerat. Genom att delta godkänner du att materialet delas av oss i Carolis digitala kanaler, och vill du vara anonym så skriver du det. ‘Mitt Caroli’ pågår året ut så håll utkik!


1. Invigningen i Caroli köpcenter 1973. Foto: Jan Dahlander | 2. Invigningen i Caroli köpcenter 1973. Foto: Ernst Henriksson | 3. Arnes regler efter bråk på caféet i Carolis köpcenter 1985 Foto: Ernst Henriksson. Källa: Sydsvenskan.

Där grannar mötts i 50 år
Den 20 september 1973 var det grand opening av Malmös största och lyxigaste köpcenter Caroli City. En plats som utmanade traditionella köpbeteenden och ritade om den historiska shoppingkartan. En naturlig mötesplats i Malmös äldsta kvarter redan då. Här har Malmöbor handlat, bott, jobbat och umgåtts under ett halvt sekel. Nu är det din tur, fill us in.

Ämnen

Regioner


Där grannar möts

Caroli är en historisk handelsplats med en spännande framtid. Just nu sker ett förändringsarbete som förvandlar Caroli till en tongivande outlet-destination i regionen. Samtidigt pågår renoveringar för att skapa en naturlig samlingsplats i Malmös östra innerstad. En plats där människor som bor och jobbar i närheten strålar samman för att umgås och shoppa i kvarterets hjärta.En plats där grannar möts.

Relaterat innehåll