Gå direkt till innehåll
Nordic Outlets Malmös premiumvarumärken säljs i separata butiker med öppen planlösning och gemensam kassa.
Nordic Outlets Malmös premiumvarumärken säljs i separata butiker med öppen planlösning och gemensam kassa.

Pressmeddelande -

Nordic Outlets Malmö öppnar fredag 29 oktober kl 10.00

I dag öppnar Nordic Outlets sin största satsning någonsin. I centrala Malmö har halva köpcentret Caroli fått en total make over.

När portarna öppnas välkomnas både kort- och långväga kunder in till de dryga 4 000 kvadratmetrarna som fyllts med varor från ett tjugotal välkända varumärken som alltid kommer att säljas till mellan 30–70 % rabatt.

– Hela vår affärsidé bygger på att göra människor glada om man förenklar det, säger Peter Lindståhl, VD för Nordic Outlets.

Han kallar det för win-win-win då det redan väl beprövade konceptet visat sig göra alla inblandade nöjda. 

– Det är win för alla; kunden som kan fynda, varumärket som får hjälp att bli av med överlager och så vi som får möjligheten att göra det möjligt. Alla blir nöjda och glada, säger Peter Lindståhl.

Kunderna kommer att mötas av en designad miljö som för tankarna till allt annat än en outlet. Varorna presenteras minst lika tilltalande som i en fullprisbutik, personalen är väldigt måna om att ta väl hand om  kunderna och utbudet har en generös bredd. För den som gillar att fynda unika plagg blir det särskilt roligt att fynda bland prov- och tillfälliga kollektioner.

– Känslan för kunden ska vara premiumbutik både när det gäller interiör, utbud och service, säger Christian Larsson som är projektledare och tillsammans med teamet fått omvandlingen av den tidigare livlösa delen av Caroli att växa fram.

Nordic Outlets Malmö är uppbyggt med ”shop-in-shops” så det blir tydligt för kunden vad som är vad. Vissa märken är permanenta, såsom NA-KD, Sail Racing och New Era, medan vissa ytor är för varumärken på tillfälligt besök. Just nu finns tex Nike, Patagonia, Puma och Reebok Victoria Beckham på besök. Det finns också en yta som kommer att dedikeras till influencers och deras produkter. I anknytning till den är tanken att olika events ska hållas.

– Tanken är att det alltid ska vara spännande och lönsamt för kunderna att shoppa loss i Nordic Outlets Malmö på Caroli. Sortimentet är ju brett och innehåller allt från fashion och sportkläder till skor och accessoarer. Det finns något för alla, säger Peter Lindståhl.

Rufus Björk, fastighetsförvaltare på Klövern, erbjöd från början Nordic Outlets att ta sig an en mindre lokal i Caroli sedan Popup Agency kopplat samman dem. När Peter Lindståhl vid deras första möte i stället föreslog att de skulle bygga en outlet-by mitt i centrala Malmö och förvandla halva köpcentret tände han till direkt

– Allt finns ju här. Parkering, närhet till bra fullprisbutiker, livsmedelsbutiker och restauranger. Stockholm har Barkarby och Göteborg har Hede Fashion Outlet. Nu får Skåne sin chans att shoppa billigt och med stil. Dessutom mitt i stan. Kan det bli bättre?

Ämnen

Kategorier

Regioner


Där grannar möts

Caroli är en historisk handelsplats med en spännande framtid. Just nu sker ett förändringsarbete som förvandlar Caroli till en tongivande outlet-destination i regionen. Samtidigt pågår renoveringar för att skapa en naturlig samlingsplats i Malmös östra innerstad. En plats där människor som bor och jobbar i närheten strålar samman för att umgås och shoppa i kvarterets hjärta. En plats där grannar möts.

Relaterat innehåll