Gå direkt till innehåll
Swop-party på internationella klädbytardagen

Nyhet -

Swop-party på internationella klädbytardagen

Lördagen den 27 april är det åter dags för internationella klädbytardagen på initiativ av Naturskyddsföreningen. På Caroli når eventet nya höjder när Swop Shop bjuder in till Swop-party kl 12–16. Alkoholfritt bubbel, spröda popcorn och självklart massa hållbart mode i en fräsch butik fylld till bredden med förstklassig second hand. Swop till you drop!

Swop Shop på Caroli är Sveriges första klädbytarbutik. Alla kläder som lämnas in kontrolleras och värderas, och kan bytas till plagg för motsvarande värde för en mindre fast avgift. Ett system som uppskattas av medvetna Malmöbor med förkärlek för både mode och miljö.

Boka biljett
Biljett till lördagens Swop-party köps på Swop Shops hemsida eller direkt i kassan. Där hittar man även information om hur klädbytena går till rent praktiskt. Alltid med fokus på lokalt, transparent och rättvist.

Guldläge för återbruk
Caroli vill lyfta klädbytardagen extra mycket i år. Redan den 21 april inföll Earth Overshoot Day i Sverige. Det var dagen då svenskarna förbrukat sin årsbudget av naturliga resurser.

Genom att förnya garderoben på ett hållbart sätt är vi alla med och bidrar till att vända trenden. En anledning att besöka Swop Shop och fira lite extra på lördag.

När: Lördag 27 april 12–16
Var: Swop Shop, Östergatan 12, inne på Caroli

Gröna sköna siffror
När Naturskyddsföreningen anordnade klädbytardagen 2023 var det 40 000 plagg som bytte ägare runt om i landet. På så sätt slapp miljön en nyproduktion som skulle gett upphov till 26 ton kemikalier, 240 ton koldioxid och 50 500 kubikmeter vatten. A good deal!

Ämnen

Kategorier

Regioner